Missie & persoonlijk verhaal

img_6241

Geïnspireerd vanuit mijn persoonlijke interesse, werkervaring en studieachtergrond (Religiewetenschappen, Geestelijke Verzorging en Psychosynthese), is het mijn passie om praktische spiritualiteit te integreren met persoonlijke ontwikkeling. Ik daag mezelf en anderen uit om te leven vanuit radicale liefde. Liefde in al haar aspecten: wijs, krachtig, kwetsbaar, rauw, open, gepassioneerd, vitaal, creatief, mededogend, moedig, gegrond… Liefde stijgt vaak uit boven ons eigen begrip van liefde. Maar één ding weet ik zeker: liefde is de moeite waard. Jij en ik zijn de moeite waard. Liefde is de uiteindelijke werkelijkheid.

Mijn inspiratie haal ik vaak uit Jezus, maar ik beschouw mezelf niet als traditioneel religieus. De transformerende kracht van zijn boodschap van onderlinge verbondenheid en fundamentele Eenheid (God), gaat wat mij betreft verder dan welke religie dan ook. Het gaat over zelfrealisatie in verbinding. Het innerlijk weten dat de heiligheid van het Leven op magnifieke wijze via de menselijke vorm tot uiting komt. De verhalen over Jezus vormen zo een uiterst persoonlijke, concrete, krachtige en inspirerende uitnodiging aan ieder mens om te leven vanuit liefde, onschuld en onderlinge verbondenheid. Niet ‘ooit’ of ‘toen’, maar nu. Niet ‘soms’ of alleen bij bepaalde mensen of bepaalde gelegenheden, maar altijd en bij iedereen.

We zijn onderling verbonden. Het gaat erom dit te realiseren vanuit positieve engagement. Pro-actief in plaats van reactief. Een keuze vanuit het hart in plaats van opgelegd vanuit het verstand of door anderen. Vrijwillig. Niet uit angst voor straf of vanwege een beloning in het hiernamaals. Niet omdat de omstandigheden, autoriteiten, de kerk, Jezus of wie dan ook dat van je eisen. Maar vanuit jouw doorvoeld besef van onderlinge verbondenheid.

“The Light in one awakens it in all. And when you see it in your brother, you are remembering for everyone.” (uit: Een Cursus in Wonderen)

Voor meer informatie, check dit interview:

Goed beschouwd is het hele leven een Mysterie