De Bijbelfluisteraar

“Luísteren naar verhalen geeft verdieping. Kan genezen zelfs: een goed verhaal raakt de ziel, waar soms de pijn zit en problemen verstopt zijn.” (Jac Vroemen)

Er schuilt een diepe, oeroude en universele wijsheid in bijbelverhalen… Om dit geheim te onthullen is er een speciale sleutel nodig: je zult jezelf persoonlijk moeten inbrengen en de verhalen relateren aan je eigen levensverhaal.

Als Bijbelfluisteraar vertrek ik vanuit het standpunt dat bijbelverhalen in essentie bedoeld zijn om mensen diepgaand te transformeren: als spiegels voor de ziel. Dit gaat verder dan op een rationele en vaststaande manier geloven of iets wel of niet feitelijk gebeurd is. Vaak is er eerst nog de nodige weerstand en die hoeft ook niet weg. Weerstand en emoties fungeren namelijk als een signaal dat je iets belangrijks op het spoor bent.

De Bijbel staat vol verhalen over mensen die, net als wij, met vallen en opstaan, van binnen en buiten bewogen, rauw en liefdevol, bruut en prachtig, met weerstand en vertrouwen, vol overgave of juist niet, hopeloos verloren en met nieuwe moed, meer en minder succesvol, zich een weg door het leven proberen te banen.

Het gaat erom dat je van binnenuit aangesproken en uitgedaagd wordt. Dat de verhalen jou helpen te ontdekken wat op dit moment in jouw leven werkelijk belangrijk is.

“Uiteindelijk is het mooist als de tekst door jou heen gaat, gestalte krijgt in jouw eigen lijf en leven.” Jos van Oord

Juist omdat de focus ligt op persoonlijke en praktische toepassing, maakt dat deze avond toegankelijk is voor iedereen ongeacht levensbeschouwelijke achtergrond.

Marguerite:

“Keer op keer zijn dit bijzondere avonden die een diepe indruk bij me achter laten. Joachim leidt deze avonden op een prettige en ontspannen manier. Door zijn onderzoekende en open houding weet hij een veilige setting te creëren waarin je snel dieper gaat met elkaar en makkelijk ervaringen deelt. Door zelf zo openlijk zijn zoektocht te delen, stimuleert hij je om echt op een authentieke en soms nieuwe manier naar bijbelverhalen te kijken en te onderzoeken hoe deze jou persoonlijk raken. Dit heeft steeds tot nieuwe, bijzondere inzichten geleid waarmee we elkaar echt kunnen inspireren!”

Ivo de Lange:

“Door de frisse en open benadering van de bijbelverhalen komen er hele nieuwe betekenissen, intenties en persoonlijke blokkades omhoog, die op een fijne en veilige manier besproken en verwerkt kunnen worden. De meditaties zelf worden op een intuïtieve manier ingeleid en begeleid, met een leuke vleug humor en realisme, waardoor het voor beginnende en ervaren mensen te volgen valt. Kortom: echt een aanrader voor een ieder die verdieping zoekt in zijn/haar spirituele leven.”