Testimonials

Ivo over de Bible Vision Quest:

“De meditatie avonden met Joachim zijn bijzonder inspirerend. Door de frisse en open benadering van de bijbelverhalen komen er hele nieuwe betekenissen, intenties en persoonlijke blokkades omhoog, die op een fijne en veilige manier besproken en verwerkt kunnen worden. De meditaties zelf worden op een intuïtieve manier ingeleid en begeleid, met een leuke vleug humor en realisme, waardoor het voor beginnende en ervaren mensen te volgen valt.

Kortom echt een aanrader voor een ieder die verdieping zoekt in zijn/haar spirituele leven.” 


Ansjelien over wandelcoaching: 

“In de herfst van 2017 had ik heel sterk het gevoel dat ik zonder hulp de winter moeilijk door zou komen. Dit werd versterkt toen onze dochter aankondigde dat ze in 2018 uit huis wilde, 22 jaar mijn levensdoel, mijn hele “zijn “draaide om haar en nu? Ik werd terug geworpen op mezelf, ik wist wel dat het haar gaan missen het topje van de berg was die was bestond uit angst, verdriet, rouw, boosheid. Dat was het moment dat ik weer aan de wandelcoaching dacht, wandelen, buiten, niet statisch tegen over een therapeut. Contact gezocht met Joachim en zo kwamen we tot een kennismakingswandeling.

Joachim was meteen heel duidelijk over de inhoud van de wandeling en de eventuele vervolgwandelingen. Het zou niet leuk worden, hij zou me uitnodigen/ uitdagen om diep in mezelf te gaan wroeten en hij ging mij niet redden. En zo zijn we gaan wandelen, Joachim en ik naast elkaar, zwijgend, pratend, zijn vragen aan mij, altijd uitnodigend om verder te gaan, heel goed aanvoelend waar ik heen moest als ik het zelf niet wist of nog niet durfde. Niet gauw tevreden met mijn antwoorden, maar niet oordelend. Joachim bleef in contact met mij, ook als ik koppig /arrogant /stug was, samen zoeken naar wat er onder lag, dat was heel veel verdriet, pijn, gemis, het is geen makkelijk pad wat we wandelden maar dat wist ik vanaf de 1 e keer. Door zijn coaching is mijn leven lichter geworden om te leven, voor mezelf maar ik straal ook wat uit naar anderen, mijn innerlijke verandering wordt uiterlijk opgemerkt. Ik gun iedereen die worstelt met verdriet, rouw , gemis , je incompleet voelen, Joachim als wandelcoach.”


Julia over het kloosterweekend:

De gehele manier waarop Joachim het inspiratie weekend gaf en begeleidde ervoer ik als bijna magisch. Vooral doordat hij de meditatie oefeningen erg goed op elkaar had afgestemd en op een verantwoorde manier snel de diepte in ging. Wat mij het meest raakte was de meditatie oefening, die over weerstand/weigering ging. Door hier naar te kijken en deze te voelen keerde de angst zich om en voelt het, dat ik alles los kon laten. En voel me hierdoor veel dichter bij mezelf. Dit was toch wel het moment, wat mij het meest diep raakte in alle opzichten.” 


Marguerite over de Bible Vision Quest:

“Wij hebben nu een aantal meditatieavonden met Joachim georganiseerd. Keer op keer zijn dit bijzondere avonden die een diepe indruk bij me achter laten. Joachim leidt deze avonden op een prettige en ontspannen manier.

Door zijn onderzoekende en open houding weet hij een veilige setting te creëren waarin je snel dieper gaat met elkaar en makkelijk ervaringen deelt. Door zelf zo openlijk zijn zoektocht te delen, stimuleert hij je om echt op een authentieke en soms nieuwe manier naar bijbelverhalen te kijken en te onderzoeken hoe deze jou persoonlijk raken. Dit heeft steeds tot nieuwe, bijzondere inzichten geleid waarmee we elkaar echt kunnen inspireren!”